18 онлајн алатки за безбедност малих предузећа

Недавно је компанија FireEye, комапнија за безбедност на Интернету најавила партнерство са Visa платном картицом како би развили производе и услуге за трговце, као и издаваоце картица, да детектују и реагују на нападе. У саопштењу су нагласили како безбедност на Интернету утиче на онлајн трговину на свим нивоима, како на мала тако и на велика предузећа.

У прилогу је списак онлајн безбедносних средстава за мала предузећа. Постоје нови сајтови да будете у току са безбедношћу на Интернету, онлајн блогови стручњака за безбедност, сигурносни ресурси друштвених медија за размену информација о претњама. Сва ова средства су бесплатна.

Безбедносне алатке за мала предузећа

Open Threat Exchange. Open Threat Exchange је онлајн алатка чији је домаћин AlienVault чије су ефикасне мере безбедности на дохват руке свих организација. Будите у току о најновијим претњама, приступите бесплатним алаткама и сарађујте са својим колегама. Искористите интерактивну мапу која консолидује најновије податке о претњама у реалном времену. Погледајте активност злонамерних IP адреса и видите како да се браните.

Open Threat Exchange.

FireEye Blogovi. FireEye, водећа компанија из области безбедности на Интернету, пружа више блогова о онлајн безбедности. Њихова Threat Research Blog представља техничку расправу о истраживању претњи, сајбер нападима и темама из области обавештења о претњама из тима FireEye Labs. Њихов Executive Perspectives Blog покрива најновије вести и трендове у сајбер претњима и сајбер безбедности, са фокусом на утицај на пословање.

Securezoo. Мисија Securezoo је да поједностави и побољша информациону безбедност пружањем проверених смерница за безбедност, производе и информације малим и средњим предузећима. Пружа и индекс о безбедносним темама са лако разумљивим језиком и прегледима политика које се могу спровести. Securezoo такође пружа индекс индустријских стандарда са релевантним информацијама. Securezoo такође пружа бесплатну безбедносну процену за мала предузећа како бисте могли да процените своје слабости.

Krebs on Security. Krebs on Security је опширан блог о сигурносним вестима и истрагама. Брајан Кребс је радио као репортер за The Washington Post од 1995. до 2009. године, написао је више од 1.300 текстова за Security Fix блог, као и стотине текстова за washingtonpost.com и Washington Post новине.

Krebs on Security.

Naked Security from Sophos. Њихова редакција за претње је награђивана и пружа вести, мишљења, савете и истраживање о темама у вези са безбедношћу рачунара и најновијим Интернет претњама. Такође, има линкове са бесплатним безбедносним алаткама, укључујући firewall, Virus Removal Tool, антивирус алаткама и мобилну безбедност.

Google Online Security Blog. Google Online Security Blog пружа најновије вести и увиде из Google-а о сигурности и безбедности на Интернету. Блог пружа практичне савете за онлајн безбедност, као и релевантне информације о унутрашњем функционисању онлајн безбедности и злонамерних напада. Скори текстови укључују савете за безбедност пасворда, безбедносне ризике нежељених огласа и анализу DDoS напада заснованим на JavaScript-u.

Security Weekly. Овај блог пружа бесплатан садржај на тему ИТ безбедносних вести, рањивости, хакирању и истраживања. Можете пронаћи комплетну архиву свих емисија (аудио, видео, белешке из емисија, интервјуи и техничке чланке) у Technical Wiki архиви.

Security Weekly.

Threatpost. Threatpost, безбедносни новински сервис из Kaspersky Lab је независан новински сајт који покрива ИТ и бизнис безбедност. Threatpost производи садржај, укључујући ажуриране вести, видео снимке, истакнуте извештаје и још много тога. Уредник Threatpost-a Денис Фишер такође је аутор у Digital Underground Blog, и покрива нападе малвера и високотехнолошки криминал за Threatpost читаоце.

Graham Cluley. Блог Graham Cluley је награђивани извор вести о компјутерској сигурности, савете и мишљења. Грејам Клулеј је радио као програмер и написао прву верзију Dr. Solomon’s Anti-Virus Toolkit for Windows, а био је на високим полажајима у Sophos и McAfee. Можете да примате бесплатан билтен који садржи све најновије безбедносне приче и савете објављене на сајту.

Schneier on Security. Ово је блог о безбедности гуруа Бруса Шнајдера, сарадника у Beckman Centru за Интернет и друштво на Харварду и главни технолошки директор у Resilient Sistems. Блог такође нуди Cripto-Gram, бесплатан месечни мејл резиме свих објављених текстова. Блог и билтен чита преко 250.000 људи. Међу најновијим објавама су Zašto smo Encript и Istorija prvog Cripto rata.

Schneier on Security.

WhiteHat Security Blog. Овај блог је од WhiteHat Sentinel, као апликација безбедносних платформи за компаније које приступају теми безбедности – wеб презентација из перспективе нападача. Блог садржи и #HackerKast, недељну видео серију на тему безбедности на Интернету.

Facebook Security. Facebook Security пружа информације како бисте заштитили своје податке на и ван Facebook-а. Лајкујте страницу да примате ажурирања за Facebook Security. Мала предузећа могу да науче више о напредним безбедносним поставкама које су на располагању, као и о Facebook Security Basics.

SANS. SANS Институт пружа обуку да овладате практичним корацима неопходним за одбрану система и мрежа. SANS нуди различите блогове, укључујући и Computer Forensics Blog, Security Awareness Blog, Cloud Security Blog и Penetration Testing Blog. Његова читаоница је сачињена од скупа истраживања и извештаја на тему безбедносних, од firewall до откривања упада.

SANS.

PCI Security Standards Council. Овај Савет пружа трговцима образовање и обуке из области заштите података платних картица са PCI стандардима безбедности. Сајт садржи мноштво извора за мале трговце, укључујући низ видео обука и водича добре праксе.

Тwitter Security. Ово је Twitter-ов одсек за безбедност из Центра за помоћ да контролишете своје Twitter искуство. Сајт пружа информације о разумевању поставки, контролисању свог искуства, руковање питањима онлајн и додатним темама и ресурсима. Сазнајте како да заштитите своје личне податке, решите онлајн злоупотребе и усвојите најбоље праксе за идеално искуство на Twitter-у.

The New School of Information Security. Овај блог је инспирисан књигом са истим насловом коју су написали Адам Шостак и Ендрју Стјуарт. Мисија блога је да учи од других професија (попут економије и психологије) како би откључала проблеме у информационој безбедности, размени података и анализи уопште, уз прихватање научне методе за решавање проблема из области информационе безбедности.
The New School of Information Security.

FCC Small Biz Cyber Planner. Ово је онлајн извор који помаже малим предузећима да креирају прилагођене сајбер безбедносне планове. Креирајте и сачувајте Интернет безбедносни план за вашу компанију по вашој мери, уз избор из менија стручних савета за решавање ваших специфичних пословних потреба и брига. Сајт такође нуди савете на тему интернет безбедности.

US-CERT. US-CERT (United States Computer Emergency Readiness Team) ради на побољшању сајбер безбености нације, координира размену сајбер информација и управља сајбер ризицима. Можете да добијете практичне информације, упозорења и савете како да боље обезбедите своју малу пословну мрежу. Истражите додатне ресурсе, као што су сродне безбедносне организације, алатке и смернице.

US-CERT.

source : practicalecommerce.com